|
Üdvözöllek, kedves ismerős idegen, a tükör másik oldalán!
Két teljesen átlagon aluli lány blogján jársz, ahol minden a külsőről és a sépségápolásról szól, na meg persze rólunk. Itt megismerkedhetsz Lizával, aki minden hétfőn este tovább marad fennt, csak azért, hogy a Dr. Csont legújabb epizódját meg tudja nézni, aki a zsömlén a sonkát is megvajazza, valamint Kittivel is, aki rajong a vörös pöttyös könyvekért, és úgy szereti a csillámfaszlámát, ahogy van. Most biztosan "are you fucking kidding me?" fejet vágsz, de ez van. Minket így kell szeretni. :3
| |
|
Frissítéseink, ahol minden dologról értesülhetsz, ami az oldalon történik.
Rólunk, avagy Kittiről és Lizáról
Chat, rövid közlendőid, bekerülés a turmixok közé
Vendégkönyv, a hosszabb szövegeléseidért, hírdetésekért
Posztok, amiket rendbeszedve, belinkelve is megtalálhatsz
| |
|
e-mailünk: milkshake99@freemail.hu
| |
|
Mindenki láthatja, hogy ez a modul a hírdetésekre alkalmas, tehát ha szeretnél kikerülni, jelezd nekünk a Chat-ben, vagy a Vendégkönyvben, ami korlátlanul üzemel. Feltételek annyira nincsenek, csak az, hogy ha mi kiteszünk, akkor te is köteles vagy minket feltűntetni az oldaladon, amit szigorúan ellenőrzök! Ha bezárt az oldalad, mindenképpen szólj nekünk, és leveszünk téged.
pinkeagle.gp (Liza blogja) & Pretty in PINK & Sweet-Parfume
| |
|
2013.04.22. 19:20
2013.04.21. 11:31
2013.04.18. 20:26
2013.04.17. 16:50
2013.04.16. 21:57
| |
|
|
|
Csokis-meggyes2012.12.16. 14:28, Kitti
Hozzávalók
a tésztához:
-
24 dkg liszt
-
10 dkg kakaópor
-
15 g szódabikarbóna
-
7 g sütőpor
-
1 kávéskanál só
-
3 tojás
-
35 dkg cukor
-
1 teáskanál vaníliakivonat
-
20 dkg joghurt vagy tejföl
-
120 ml olaj
-
240 ml kávé
a krémhez:
-
4 dl tejszín
-
3 dl tejföl
-
2 csomag Zselatin fix vagy 25 g zselatin
-
10 dkg porcukor
-
1 teáskanál vaníliakivonat
-
1 citrom leve és reszelt héja
-
1 üveg meggybefőtt vagy 50 dkg friss meggy
a glazúrhoz:
-
80 ml víz
-
70 ml tejszín
-
9 dkg porcukor
-
4 dkg kakaópor
-
5 g zselatin
Bekapcsolom a sütőt 180 fokra.
A tészta első 5 hozzávalóját összevegyítem. A tojásokat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vaníliát, a joghurtot, majd az olajat és a kávét, végül a lisztes keveréket is. Sütőpapírral bélelt 30 x 35 cm-es tepsibe öntöm a tésztát és nagyjából 20 perc alatt megsütöm.
Kihűlés után kettévágom és a kapott tésztadarabokat lapjában félbevágom. Leszűröm a meggybefőttet.
A krémhez habbá verem a tejszínt a Zselatin fixekkel. A tejfölhöz keverem a cukrot, vaníliát, citromlét és héjat, majd ezt óvatosan a tejszínhez vegyítem.
Egy tálcán összeillesztem a két alsó lapot, megkenem a krémmel és belenyomkodom a meggyszemeket. Ráteszem a felső lapokat, szintén egymás mellé, óvatosan lenyomva. Hűtőbe teszem a süteményt.
Elkészítem a glazúrt. A zselatint a kimért vízből elvett két evőkanál vízben elkeverem egy hőálló pohárban. A többi hozzávalót a maradék vízzel egy lábosban felmelegítem, fakanállal kavargatva, nem kell forrnia és ne legyen buborékos!
A zselatint feloldom a mikróban, és a kakaós részhez keverem, tovább már nem kell melegíteni. Kis lyukú szűrőn átszűröm és időnként megkeverve hűlni hagyom. (Be lehet tenni a hűtőbe is, csak figyelni kell, hogy ne szilárduljon meg teljesen!)
A mázat a hűtőből kivett sütemény tetejére öntöm, késsel eligazítom rajta, de nem kell nagyon kenegetni, szép simára elterül. A sütit visszateszem a hűtőbe a máz teljes szilárdulásáig. Éles késsel gyönyörűen lehet kockára vágni, minden hókuszpókusz nélkül.
Tipp: ha valaki sima zselatinnal dolgozik a krémnél is, akkor azt 1,5 dl vízben kis lángon feloldva keverje el kevés krémmel, majd ezután adja az egészhez.
Forrás: mohakonyha.blogspot.hu
| |
|
|