|

dvzllek, kedves ismers idegen, a tkr msik oldaln!
Kt teljesen tlagon aluli lny blogjn jrsz, ahol minden a klsrl s a spsgpolsrl szl, na meg persze rlunk. Itt megismerkedhetsz Lizval, aki minden htfn este tovbb marad fennt, csak azrt, hogy a Dr. Csont legjabb epizdjt meg tudja nzni, aki a zsmln a sonkt is megvajazza, valamint Kittivel is, aki rajong a vrs pttys knyvekrt, s gy szereti a csillmfaszlmt, ahogy van. Most biztosan "are you fucking kidding me?" fejet vgsz, de ez van. Minket gy kell szeretni. :3
 
| |
|

Frisstseink, ahol minden dologrl rteslhetsz, ami az oldalon trtnik.
Rlunk, avagy Kittirl s Lizrl
Chat, rvid kzlendid, bekerls a turmixok kz
Vendgknyv, a hosszabb szvegelseidrt, hrdetsekrt
Posztok, amiket rendbeszedve, belinkelve is megtallhatsz
 
| |
|
e-mailnk: milkshake99@freemail.hu
| |
|

Mindenki lthatja, hogy ez a modul a hrdetsekre alkalmas, teht ha szeretnl kikerlni, jelezd neknk a Chat-ben, vagy a Vendgknyvben, ami korltlanul zemel. Felttelek annyira nincsenek, csak az, hogy ha mi kitesznk, akkor te is kteles vagy minket feltntetni az oldaladon, amit szigoran ellenrzk! Ha bezrt az oldalad, mindenkppen szlj neknk, s levesznk tged.
pinkeagle.gp (Liza blogja) & Pretty in PINK & Sweet-Parfume
 
| |
|
2013.04.22. 19:20
2013.04.21. 11:31
2013.04.18. 20:26
2013.04.17. 16:50
2013.04.16. 21:57
| |
|
|
|
Csokis-meggyes2012.12.16. 14:28, Kitti
Hozzvalk
a tszthoz:
-
24 dkg liszt
-
10 dkg kakapor
-
15 g szdabikarbna
-
7 g stpor
-
1 kvskanl s
-
3 tojs
-
35 dkg cukor
-
1 teskanl vanliakivonat
-
20 dkg joghurt vagy tejfl
-
120 ml olaj
-
240 ml kv
a krmhez:
-
4 dl tejszn
-
3 dl tejfl
-
2 csomag Zselatin fix vagy 25 g zselatin
-
10 dkg porcukor
-
1 teskanl vanliakivonat
-
1 citrom leve s reszelt hja
-
1 veg meggybeftt vagy 50 dkg friss meggy
a glazrhoz:
-
80 ml vz
-
70 ml tejszn
-
9 dkg porcukor
-
4 dkg kakapor
-
5 g zselatin
Bekapcsolom a stt 180 fokra.
A tszta els 5 hozzvaljt sszevegytem. A tojsokat habosra keverem a cukorral, hozzadom a vanlit, a joghurtot, majd az olajat s a kvt, vgl a lisztes keverket is. Stpaprral blelt 30 x 35 cm-es tepsibe ntm a tsztt s nagyjbl 20 perc alatt megstm.
Kihls utn kettvgom s a kapott tsztadarabokat lapjban flbevgom. Leszrm a meggybefttet.
A krmhez habb verem a tejsznt a Zselatin fixekkel. A tejflhz keverem a cukrot, vanlit, citromlt s hjat, majd ezt vatosan a tejsznhez vegytem.
Egy tlcn sszeillesztem a kt als lapot, megkenem a krmmel s belenyomkodom a meggyszemeket. Rteszem a fels lapokat, szintn egyms mell, vatosan lenyomva. Htbe teszem a stemnyt.
Elksztem a glazrt. A zselatint a kimrt vzbl elvett kt evkanl vzben elkeverem egy hll pohrban. A tbbi hozzvalt a maradk vzzel egy lbosban felmelegtem, fakanllal kavargatva, nem kell forrnia s ne legyen buborkos!
A zselatint feloldom a mikrban, s a kakas rszhez keverem, tovbb mr nem kell melegteni. Kis lyuk szrn tszrm s idnknt megkeverve hlni hagyom. (Be lehet tenni a htbe is, csak figyelni kell, hogy ne szilrduljon meg teljesen!)
A mzat a htbl kivett stemny tetejre ntm, kssel eligaztom rajta, de nem kell nagyon kenegetni, szp simra elterl. A stit visszateszem a htbe a mz teljes szilrdulsig. les kssel gynyren lehet kockra vgni, minden hkuszpkusz nlkl.
Tipp: ha valaki sima zselatinnal dolgozik a krmnl is, akkor azt 1,5 dl vzben kis lngon feloldva keverje el kevs krmmel, majd ezutn adja az egszhez.

Forrs: mohakonyha.blogspot.hu
| |
|
|